Síkölcsönző Budapesten

Síkölcsönzés profi síkölcsönző és síszervizből

Általános információk kezdő sízőknek és snowboardosoknak.

Utazás előtt szűk egy héttel érdemes bejönni a síkölcsönzőnkbe, amikor is megtörténik a megfelelő (személyenként testre szabott) sífelszerelés kiválasztása.

Ennek első lépése a sícipő (illetve snowboardcipő) kiválasztása. A sícipőkből akár tíz-tizenkét síbakancsot is fel kell próbálnunk míg végre találunk megfelelőt: amely nem nyomja a lábunkat, de ugyanakkor stabilan tartja. Erre érdemes időt kell szánni.

Ezután jön a megfelelő síléc (illetve snowboard) kiválasztás sítudás alapján. Ezután beállítjuk a kötést. Átlagos testalkatú személyek esetében (álló testhelyzetben) a sílécnek, illetve a snowboardnak körülbelül állig kell érnie. Kezdő snowboardosoknak nem árt előre elgondolkodniuk azon is, hogy melyik lábuk lesz elöl.

síkölcsönző Buda

Ezután kerül sor a síkölcsönzési jegy kitöltésére, illetve az előleg kifizetésére a pultnál. A kiválasztott sífelszerelést felszámozza és elraktározza. Síbotot ekkor külön nem teszünk félre, hanem a testmagasság alapján meghatározott síbot-méretet felvezetjük a kölcsönzési jegyre.

Az utazásunk előtti kell bejönni a síkölcsönzőbe a sífelszerelésért. Hozzuk magunkkal a síkölcsönzési jegy nálunk lévő másodpéldányát is, hiszen az ezen található szám alapján kapjuk meg a félrerakott sífelszerelést. Ekkor kerül sor a kölcsönzési díj hátralékának és a kauciónak a kifizetésére is, ezeket szintén felvezetjük a kölcsönzési jegy mindkét példányára.

A sífelszerelésre az egész utazás alkalmával úgy vigyázzunk, mintha sajátunké volna. A sí- és snowboard rendeltetésszerű használatának alapjai:

- a felszerelést csak havon használjuk, és ilyenkor is kerüljük ki a sípályán esetlegesen található köveket, fémkorlátokat stb.

- minden nap síelés után vízmentesítsük a felszerelést (töröljük le róla a havat és a nedvességet)

- ne tároljuk a felszerelést a szabadban (egyrészt hamarabb ellophatják, másrészt komolyan megviseli a síléceket)

- a síkölcsönzőbe tisztán hozzuk vissza a felszerelést.

- amennyiben kárt okoztunk a sífelszerelésbe, hívjuk fel a síkölcsönző munkatársának figyelmét az esetlegesen bekövetkezett károkra, aki egyébként is rutinszerűen ellenőrzi a visszahozott sí- illetve snowboard futófelületét.

Az esetleges nem rendeltetésszerű használat anyagi következményeit vállalnunk kell. Ez általában a szükséges síszerviz díjának levonását jelenti a kaucióból (gondoljunk arra, hogy ilyen esetben ugyanezt az összeget saját sífelszerelésünkre is éppúgy ráköltenénk).

A vissza hozatal során is legyen nálunk a síkölcsönzési jegy másodpéldánya, vagy legalábbis emlékezzünk annak sorszámára! Ez jelentősen gyorsítja a felszerelés visszavételének ügymenetét. Ekkor kerül sor a kaució visszafizetésére is.

Bármilyen kérdés esetén munkatársaink örömmel állnak személyesen is rendelkezésetekre. Ha síszerviz, vagy síkölcsönzés akkor irány a Síkölcsönző Buda síbolt! Keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!